Ajankohtaista: Kemiönsaaren Venekeskus muuttaa takaisin Kemiön keskustaan

29.4.2022

Kemiönsaaren Venekeskus muuttaa takaisin Kemiön keskustaan

Kemiönsaaren venekeskuksen uudet tilat Kemiön keskustassa

Kesäkuussa 2021 raju tulipalo tuhosi Kemiönsaaren Venekeskuksen kokonaan. Toukokuussa 2022 onnettomuudesta on kulunut 11 kuukautta ja Kemiön keskustassa juhlitaan uuden veneilijän keitaan avajaisia.   

Varsinaisia uusien tilojen avajaisia vietetään lauantaina 7. toukokuuta kello 9–15.  Sitä ennen  5. ja 6. toukokuuta on kuitenkin luvassa pieni varaslähtö teemapäivien muodossa ja erikoistarjouksilla.  Torstain teemapäivässä on esillä sekä turvallisuus että hauskanpito vesillä, perjantain pienvenepäivän aikana taas perehdytään malliston pienempiin veneisiin ja sähkömoottoreihin. 

Uuden näyttelytilan tähtiin kuuluvat Busterin suuremman pään suosikkimallit, alkavalle veneilykaudelle uudistetut Buster SuperMagnum ja Buster Magnum. Veneet ovat suuresta koosta ja suorituskykyisestä rungosta huolimatta taloudellisia. Ohjaamon keskipiste on molemmissa malleissa mahtavan kokoinen toisen sukupolven 16" Buster Q -älynäyttö, joka yhdistää samaan infotainment-järjestelmään elektroniset Navionics-kartat, radion, säätiedot ja moottorin mittarit. 

Anders Vahtola Kemiönsaaren Venekeskus ja Buster XXL VMAX
Vene on saaristossa monelle työkalu tai välttämätön kulkuväline, Kemiönsaaren Venekeskuksen Anders Vahtola sanoo. 

Kaikki tekivät parhaansa tulipalon jälkeen

Tulipalo 15. kesäkuuta sattui pahimpaan mahdolliseen aikaan veneilykauden alkaessa. Naapurin sähkökaapista syttynyt palo levisi nopeasti ja poltti koko kiinteistön.

”Meiltä meni kaikki”, tuolloin juuri toimitusjohtajana aloittanut Anders Vahtola kertoo.

”Asiakkaiden veneet saatiin onneksi kaikki ulos, samoin uudet isot veneet. Vain yksi pesuhallissa oleva käytetty vene paloi, sillä sitä ei saanut enää mennä kuumuuden vuoksi pelastamaan, ja palokunnan sammutusvedestä syntynyt musta sade aiheutti hankalaa sotkua. Kaikki asiakkaiden veneet pystyttiin kuitenkin luovuttamaan ja asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä”, Vahtola muistelee. 

Suuri onni oli, että henkilövahingoilta vältyttiin, vaikka materiaalinen tuho olikin suuri. Jälkeenpäin ajateltuna onnettomuus myös vahvisti yhdessä tekemistä.

”Vaikka tulipalo tuntui epäreilulta, sen jälkeen kaikki yrittivät parhaansa ja myös omalta paikkakunnalta saatiin paljon tukea. Meille esimerkiksi tuotiin leipää ja savukalaa heti palon jälkeen”, Vahtola kertoo. 

Toimintaa pystyttiin kuitenkin jatkamaan varsin pian Björkbodan vanhan lukkotehtaan tiloissa, ja myös seuraavan syksyn talvisäilytykset saatiin järjestettyä. Veneiden esittelyitä pystyttiin jatkamaan toissa myymälässä Tammisaaressa. 

”Elintärkeät asiat kuten huolto, luovutukset ja laskutus saatiin kuntoon. Lisäksi madalsimme kynnystä digitaaliseen asiointiin”, Vahtola kertoo. 

Uusi ja entistä ehompi veneliike

Vanha myymälä oli Anders Vahtolan sanojen mukaan ”mielikuvituksellinen”. Moneen kertaan jatketut tilat olivat sokkeloisia ja useammassa tasossa. 

”Nyt meillä on monikäyttöinen ja fiksu kiinteistö, jonka energiankulutus on vähäinen. Isojen nosto-ovien kautta on helppo siirtää veneitä sisään ja ulos, ja myös veneiden pesut ja ehostukset onnistuvat uusissa tiloissa aiempaa paremmin. Olemme myös panostaneet teknologiaan, jolla voidaan valvoa ja ehkäistä tulipalojen ja muiden ongelmien syntyä”, Vahtola kertoo.

Ukrainan sodan syttyminen ja polttoaineen hinta ovat tehneet Vahtolan mukaan etenkin ensimmäisen veneensä ostamista suunnittelevat varovaisiksi. Saaristossa veneeseen suhtaudutaan kuitenkin eri tavalla ja kauppa käy vakaasti. 

”Tällä alueella on kolmannes Suomen veneistä. Vene on monelle työkalu, eikä saarimökille pääse ilman venettä”, Vahtola huomauttaa. 



 

Jaa